Gigel Codreanu, sammen med flere ildsjeler, klarte det umulige! Med god hjelp fra Den Rumenske Menigheten Speranta i Oslo, som sørget for julegaver til over 200 barn samt stilte med frivillige som hjalp til med å laste opp alle ting på traileren, og New Life Mission Aid som hjalp til med betaling av transport til Romania, ble også dette prosjektet en suksess!

Rett før jul, mer nøyaktig den 15. desember 2023, ble den foreløpig siste traileren med nødhjelp og julegaver til over 200 barn sendt av gårde.

Et par dager senere var den allerede på plass i Romania, i Silistea-Gumesti og både hjelpesendingen og julegavene ble delt ut. Mange forventningsfulle barn fikk gledet seg over en julegave fra Norge!

Det er vanskelig å beskrive god nok den innsatsen og det arbeidet Gigel gjør for at dette skal lykkes, nå for 13. gang! Etter å ha kjent Gigel i noen år, blir jeg gang på gang overrasket over hans pågangsmot og vilje til å hjelpe så mange som mulig. I september, da den 12. traileren dro av gårde, følte han at han trengte hvile. Det er mer enn forståelig at man kan bli sliten av å samle inn, sortere, pakke inn og laste opp så mange tonn med klær, sko, madrasser, rullestoler, rullatorer, bleier, matvarer, sykler og mange andre ting, som kommer til nytte for mange i den fattige delen av Romania. På denne transporten ble også stor mengde håndsprit og masker sendt av gårde, som skal videresendes til Ukraina.

Disse hjelpesendingene kommer, som tidligere fortalt, til Silistea-Gumesti, til lageret som Grønne Bror disponerer i regi av organisasjonen Calea Spre Cer og Alin Grosu. Derfra, blir tingene distribuert videre ved hjelp av andre ildsjeler, som ofte legger bak seg hundrevis av kilometer, og som sørger for at alt kommer dit det trengs.

Grønne Bror og Calea Spre Cer har nå gått sammen og startet et byggeprosjekt, en multifunksjonell bygning som skal være et sted hvor barna kan samles til både lekser, lek, en måltid, men også som et senter hvor man kan ha møter, og hvor både barn, voksne og eldre kan tilbringe tid i felleskap.

Det er utrolig hva Gud er i stand til å gjøre med det lille vi gir Ham, og for meg personlig, å se hva Gigel har gitt og gjort, og se resultatene der nede, er bare helt fantastisk!

Se noen av bildene og videosnuttene fra Teleorman fylke i Romania med hjelpesendingen som kom frem rett før jul 2023:

Opplasting av trailer

Ankomst og avlasting i Romania

Lagring og distribusjon videre

Julegavene kom frem

Hjelpemidler (rullestoler, rullatorer) kommer frem

Mat og andre ting distribueres via frivillige til andre fylker (Dolj, Teleorman, Dambovita):

Og stedene dette kommer frem til:

Og barna som deltar på aktiviteter i regi av Calea spre Cer og Grønne Bror i påvente av det nye Senteret som skal bygges i Saceni (Teleorman fylke):

Byggearbeidene er allerede satt i gang:

Det nye Senteret vil være et samlingssted hvor alle vil kunne samles: barn, voksne og eldre og vil være stor nok til at man vil kunne ha aktiviteter for alle aldersklasser. Barna vil kunne komme etter skolen for å både spise en måltid, gjøre lekser og sosialisere med andre barn, eldre vil kunne få et tilbud om mat, aktiviteter og helseomsorg.

Dette kan du være med å støtte. Alt det som kommer fra Norge (penger og hjelpesendinger) går uavkortet til dem som trenger det mest!

En stor takk til New Life Mission Aid, Speranta Menigheten og takk til alle frivillige som stiller opp og gjør dette arbeidet mulig!

Takk for ditt bidrag, Gud velsigne deg!


Ønsker du å bidra?

Kontonr: 1506 27 40016

Vipps: Grønne Bror – #572771

Revolut: http://revolut.me/gronnebror / +4 0763 153 843 

Tusen takk for gaven din!

Kom og besøk Facebook siden vår for flere oppdateringer: https://www.facebook.com/GronneBror

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *